GP Powerbank

Vad är Portable Power Bank och hur fungerar de?

Med en GP Powerbank kan du i de flesta fall dubbla eller tom tredubbla din batteritid. Många powerbanks är till och med sol drivna, vilket betyder, länge solen är fortfarande på himlen kan du i princip alltid har ström.

Det finns i princip tre typer av bärbara powerbanks, USB plug-in, ladda i väggen och sol laddare.

Ladda med powerbank

GP Powerbank

Välja rätt GP PowerBank

Om du har ett särskilt behov i åtanke för en Power Bank, har vi förmodligen den perfekta mallen för dig! Använd vår formel ovan för att en grov uppskattning av antalet laddningar ett laddat upp Power Bank kommer att ge dig innan det behöver laddas sig, sedan jämföra dina behov och budget.

Teknisk Term Ordlista

Vad betyder mAh?
Batterier som är gemensamma för mobila enheter och powerbanks är graderade på deras amperetimmar, mätt i milliampere för att skapa ickedecimaltal. mAh  betecknar kapacitet för effektflöde över tiden.

Li-Ion och LiPolymer
Lithium-Ion och LithiumPolymer batterier är de vanligaste uppladdningsbara celltyper som finns i powerbank. Lithium-Ion celler är i allmänhet billigare och något begränsade i mAh kapacitet, medan LithiumPolymer celler kan vara större och inte lider av en minneseffekt över tiden.

Effektivitet
När effekt överförs, finns det alltid förlust på grund av inre motstånd. Powerbank kan inte överföra 100% av deras faktiska kapacitet till en enhet, så vi faktor i denna förlust vid beräkningen av hur många gånger en genomsnittlig enhet kan laddas från ett fullt laddat Power Bank av en viss storlek. Effektivitets betyg skiljer mellan powerbanks baserat på deras celltyp, komponenternas kvalitet och miljö. Betyg mellan 80% och 90% är den nuvarande branschstandarden. Se upp för skumma billiga alternativ som hävdar verkningsgrad på över 90%.