Inredning 2023

Utsmyckning, planering, möblering

Inred personligt och utmana med mycket färger och starka färger.

Nu när hösten är precis runt hörnet kan det vara dags att göra lite förändringar hemma. I köket till exempel, så kan man om man vågar utmana lite extra sätta färg på köksmöbleringen med en ljusgrön kitchig vaxduk . Om du underhåller ofta kan detta vara ett snabbt och prisvärt sätt att lägga till lite färg till ditt kök. Det är lätt att använda och städning är lätt också. På stolarna sätter du nya dynor med utmanande orange färg och till det kan man göra olika ljustallrikar med samma färgsättning. . På väggarna kan du hänga bilder med gula och orangea toner eller i matsalen kan du använda en ljusgrön duk. Med lite kreativitet och ett öppet sinne kan vi verkligen göra en förändring hemma utan större ansträngning!

Två små ljusgröna fönsterlampor blir till en vacker utsmyckning i fönstret. Gardinerna kan du gärna låta få vara i en helt annan färg. Det beror helt och hållet på hur mycket du vågar utmana och sticka ut. Men starka färger lyser upp i höst mörkret. Levande ljusbrickor i ljusgröna och orange färger pyntar du efter ditt eget tycke och smak.

I hallen kan du helt enkelt bara göra som så att du byter ut tavlorna och kanske kan du göra något fyndigt med dörrmattan. Sätt upp en tavla med något färgstarkt motiv Bara den saken att en ny tavla kommer upp är något som gör att hallen ser ny och mycket, mycket fräschare ut. Det finns många olika billiga och bra, dekorativa dörrmattor att köpa om man letar runt lite grann. Köp gärna några stycken olika så att de täcker golvet från dörren och en bit in i hallen. Du kan till exempel ha dörrmattor med skrift på som tillsammans bildar någon rolig ordföljd. Det här höjer känslan av mysstämning. Och med dörrmattor så minskar du golvslitaget betydligt.
De starka färgerna i utsmyckningarna gör ditt hem mycket mer personligt.

Sovrummet kan förnyas med några enkla , men där låter vi bli de starka färgerna. Nu när hösten kommit så låter vi i stället sommaren få stanna kvar ett tag till i sovrummet. Inredningen som redan finns får vara stommen och fina härliga tavlor och textilier får utgöra själva förändringen. Inventera ditt eget linneförråd allra först och se vad som döljer sig där. Ta fram allt som har mönster av blommor. Sedan fortsätter du inventeringen hos släkt och vänner. Allt det du nu fått ihop av textilier ska din kreativitet göra inredning av i ditt sovrum.

Du kan till exempel prova med att sy om . Använd mycket kuddar och välj sådana med blommönster. Använd olika storlekar i rosa, blått och grönt. Ha däremot inga starka färger. Lägg en trasmatta på golvet. Det här räcker för att du ska få sovrummet sommarfräscht och förnyat. Tavlorna ska gärna ha härliga sommarmotiv. Och så lägger du till sist en fin trasmatta på golvet.

Vardagsrummet med fokus.
Blanda gammalt och nytt. Om det finns någon färg som du tycker extra mycket om, så hitta inredningdetaljer med just den färgtonen in fokus. Leta på loppisar och antikhandlar efter saker som kan komma att passa din utsmyckning och till din planering. När du inreder med din favoritfärg som baston så kommer vardagsrummet att andas lugn och harmoni. Piffa gärna till med någon äldre möbel som formar din personlighet. Och titta! Vardagsrummet är som nytt.